Weer een Megane…

Vandaag hadden wij wederom een Renault Megane 1.5dci (2011) in de garage. De klant gaf aan de volgende problemen te hebben met het voertuig:

  • Verlies van vermogen bij gas geven
  • Geen power
  • Melding kans op motorschade
  • Melding controleer inspuiting

Nu hebben wij ervaring met de 1.5dci en kan dit probleem voorkomen op heel veel plekken. In 90% van de gevallen betreft het een elektronisch probleem. Wat wel opvalt is dat de dealer ook in dit geval aangeeft dat de brandstof inspuit pomp defect is. Dit is erg kort door de bocht, ja de foutmeldingen wijzen hier wel naar maar in dit specifieke geval leek ons dat sterk. De dealer vraagt overigens ongeveer 1700 euro voor deze reparatie en dat geeft geen garanties…

Uiteindelijk hebben we eerst de gloeibougies vervangen. Deze waren zichtbaar versleten, echter was het probleem hiermee niet verholpen. In eerdere gevallen konden we de klacht herleiden naar de map sensor (0281002997). Deze gaf foutieve waarden waardoor de diesel toevoer onjuist was.

Map sensor 1.5DCI 0281002997

In dit geval waren de waarden niet foutief vanuit de map sensor. Hierop hebben wij de verstuivers gecontroleerd. Hier bleek het probleem ook niet te liggen. Uiteindelijk hebben wij ons gericht om de elektronica rond de pomp. Wij hebben toen de de flow regulator en pressure regulator gewisseld met een andere auto. Uiteindelijk bleek dit het probleem te zijn! De pressure regulator nieuw besteld en ingebouwd, probleem verholpen!

Toch rijst de vraag waarom de Renault dealer zo snel naar de pomp verwijst. Dit is inderdaad de foutcode die gegenereerd wordt echter is verder onderzoek noodzakelijk. Slechts de Renault dealer kan uitgebreid diagnostiseren, de garagepools hebben niet toegang tot alle systemen. Onze ruimte ervaring met Franse motoren heeft er voor gezorgd dat we verder hebben gekeken en niet altijd van de standaard foutcode uitgaan.

Overigens rijdt het voertuig al weer enkele weken zonder problemen door Nederland.

Post a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

X
WhatsApp chat