OVER ONS

Autobedrijf Zevenhuizen heeft veel ervaring op het gebied van APK, onderhoud en reparatie. Niet alleen op het gebied van personenauto’s maar ook op het gebied van bestelwagens en campers. Zo kunt u bijvoorbeeld ook terecht bij Autobedrijf Zevenhuizen voor de APK van uw camper. Onze werkplaats beschikt over moderne bruggen welke geschikt zijn voor zwaardere en langere voertuigen.

ALGEMEEN PERIODIEKE KEURING (APK)

De Algemene Periodieke Keuring (APK) is een in Europa wettelijk verplichte keuring om de verkeersveiligheid te bevorderen en het milieu te beschermen. Hier vindt u meer informatie over de APK mogelijkheden bij Autobedrijf Zevenhuizen in Apeldoorn.

Normaliter dient u uw voertuig eens per jaar APK te laten keuren. Voor nieuwe auto’s kan het zo zijn dat dit eens per 2 jaar is. Het RDW legt op haar website uit voor welke auto welk keuringsschema van toepassing is. Dit schema vindt u hier.

Als u uw auto, bestelwagen en/of camper laat keuren bij Autobedrijf Zevenhuizen dan controleren wij deze op de voor de APK verplichte punten. Als wij gebreken constateren zullen wij te allen tijde eerst contact met u opnemen voordat wij over gaan tot reparatie. Zo voorkomt u onverwachte kosten tijdens de APK. Uiteraard heeft u altijd de mogelijkheid om afkeurpunten zelf te repareren wanneer het resultaat maar voldoet aan de eisen van de APK.

APK in combinatie met onderhoud
Vraagt u ons naar de mogelijkheden om uw APK uit te voeren in combinatie met een onderhoudsbeurt. Een onderhoudsbeurt is niet verplicht voor de APK, echter biedt dit wel de mogelijkheid de algemene staat van uw auto te verbeteren.

Keuring APK 2 maanden voor vervaldatum
Laat u uw auto binnen 2 maanden voordat de APK vervalt, keuren? Dan wordt de oude vervaldatum met 1 of 2 jaar verlengd. Dit hangt af van hoe vaak uw auto gekeurd moet worden. Als u uw auto eerder dan 2 maanden voor de APK-vervaldatum laat keuren, dan krijgt het voertuig een nieuwe vervaldatum.

Uitstel APK
Het is niet mogelijk uitstel te krijgen voor de APK. Wilt u dit toch? Dan kunt u het kenteken laten schorsen. Uw voertuig mag dan niet meer op de openbare weg geparkeerd staan. En u mag ook niet met uw auto op de openbare weg rijden. Wel mag u ermee naar het keuringsbedrijf rijden voor de APK.

Boete voor verlopen APK
Is uw auto niet voor de APK-vervaldatum gekeurd en verloopt de APK? Dan krijgt u automatisch een boete van het Centraal Justitieel Incasso Bureau (CJIB). U ontvangt deze boete ook als uw auto niet op de openbare weg rijdt.

X
WhatsApp chat