Banden

OVER ONS

Autobedrijf Zevenhuizen heeft veel ervaring op het gebied van APK, onderhoud en reparatie. Niet alleen op het gebied van personenauto’s maar ook op het gebied van bestelwagens en campers. Zo kunt u bijvoorbeeld ook terecht bij Autobedrijf Zevenhuizen voor de APK van uw camper. Onze werkplaats beschikt over moderne bruggen welke geschikt zijn voor zwaardere en langere voertuigen.

BANDEN (AUTO, CAMPER OF BEDRIJFSWAGEN)

De autoband is een belangrijk onderdeel van uw voertuig. Het is namelijk dat onderdeel wat de verbinding maakt tussen de weg en uw voertuig. Daarnaast heeft de band en/of de algemene staat van de band direct invloed op het rijgedrag van uw voertuig. Het is dus raadzaam om uw banden tijdig te vervangen of te repareren voor uw eigen veiligheid.

Nieuwe banden
Autobedrijf Zevenhuizen beschikt over moderne apparatuur om uw voertuig (tot 22″) te voorzien van nieuwe autobanden. Wij bieden bijna elk merk autoband aan tegen scherpe en concurrerende tarieven. Uiteraard balanceren wij te allen tijde wielen waarop een nieuwe band is gemonteerd.

Lekke band.. 🙁
Heeft u een lekke band? Dan bestaat de mogelijkheid dat wij deze voor u kunnen repareren. Komt u hiervoor bij ons langs en wij zullen het lek bekijken. Afhankelijk van de grote van het lek en de locatie op de band kunnen wij deze tegen voordelige tarieven repareren.

Trillingen in het stuur of in het dashboard
Heeft u last van trillingen in uw stuur en/of dashboard tijdens het rijden (vaak tussen de 80 en 100km per uur) dan is de kans groot dat wij dit voor u kunnen oplossen. In 90% van de gevallen gaat het om een onjuiste balans. Het opnieuw balanceren van de wielen zorgen dus in veel van deze gevallen voor de oplossing.

Wat staat er allemaal op een autoband?
Er staat van alles op een autoband maar wat betekend het eigenlijk? We beginnen bij de maat. Deze staat op de zijkant van de band en wordt als volgt weergegeven: 205/65R15 95H

Hierin is:
– 205 de bandbreedte in mm.
– 65 de verhouding van de bandhoogte/bandbreedte in % (in dit voorbeeld 50% van 195 mm).
– 15 de diameter van een velg in inches.

Extra toevoegingen:
R geeft de bandopbouw aan. (R = radiaalband, B = gordelband, – = diagonaalband) 95 is een indexering voor het draagvermogen van een band. In dit geval kan de band 600 kilo dragen. H geeft de maximumsnelheid aan van een autoband. (H = 210 km/h).

Het is niet aan te raden zo maar te wisselen van bandenmaat. Alle banden van een auto hebben het beste dezelfde bandenmaat, anders wordt het hoogteverschil voor de autobanden te groot.

X
WhatsApp chat